Dak en zolder

Dak en zolder

Loftisolatie is minstens 40 jaar effectief en moet zichzelf vele malen terugbetalen. vide met ladder en houten balk.

Kiezen voor zolderisolatie

Als uw zolder gemakkelijk toegankelijk is en geen vocht- of condensatieproblemen heeft, moet het gemakkelijk te isoleren zijn – en in de meeste gevallen is het mogelijk om het zelf te doen. Als de toegang gemakkelijk is en uw zolderbalken regelmatig zijn, kunt u rollen gebruiken van minerale wolisolatie. De eerste laag wordt tussen de balken gelegd – de horizontale balken die de vloer van de loft vormen – en vervolgens wordt een andere laag haaks gelegd om de balken te bedekken en de isolatie op de vereiste diepte te brengen.

Kiezen voor zolderisolatie

Hier is wat u moet overwegen bij het installeren van zolderisolatie:

1. Opslagruimte

Als u van plan bent de zolder of zolder te gebruiken voor opslag, wilt u planken over de balken leggen. Als u echter alleen tussen de balken isoleert voordat u dit doet, is de isolatie helaas niet dik genoeg.

Om voldoende isolatie te krijgen, kunt u het niveau van de vloer verhogen, zodat u voldoende minerale wol onder het nieuwe vloerniveau kunt plaatsen. U kunt dit doen door houten latten over de balken te plaatsen, of u kunt speciaal gebouwde plastic poten kopen die op de balken passen en de nieuwe vloer ondersteunen.

2. Warme loft

Een alternatieve manier om uw loft te isoleren, is door de isolatie tussen en over de spanten te plaatsen – dit zijn de hellende balken die het dak zelf vormen. U kunt een stijve isolatieplaat gebruiken, zorgvuldig op maat snijden of u kunt schuimisolatie tussen de spanten laten spuiten. Welke benadering u ook gebruikt, u heeft een gespecialiseerde professional nodig om uw dak te isoleren – dit is geen doe-het-zelf-taak. Spuit polyurethaanschuim voor dak

Voordelen:

De dakruimte zal warmer zijn dan bij standaard zolderisolatie, dus u hoeft zich niet zoveel zorgen te maken over het bevriezen van tanks en leidingen.
U kunt de vloer betreden voor opslag zonder deze te hoeven verhogen om extra diepte te creëren.

 1. Kamer-in dak

Als u uw loft als woonruimte wilt gebruiken, of deze al als woonruimte wordt gebruikt, dan moet u ervoor zorgen dat alle muren en plafonds tussen een verwarmde kamer en een onverwarmde ruimte geïsoleerd zijn. op dezelfde manier geïsoleerd als voor een warm dak, maar met een laag gipsplaat aan de binnenkant van de isolatie. Verticale wanden kunnen op dezelfde manier worden geïsoleerd. Platte plafonds kunnen worden geïsoleerd als een standaard loft.

Kamer-in dak

2. Ontoegankelijke zolderruimtes

Als uw loft moeilijk toegankelijk is, kunt u door een professional opgeblazen isolatie laten installeren, die gespecialiseerde apparatuur zal gebruiken om geschikt isolatiemateriaal in elke lastige ruimte te blazen. Ze kunnen minerale wolvezels, behandelde cellulose of polyurethaanschuim gebruiken. Isolatie wordt in de dakspouw gepompt

Dak en zolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven