Soorten dak- en zolderisolatie

Soorten dak- en zolderisolatie

Stijve isolatieplaten

Als u uw loft als woonruimte wilt gebruiken, kunt u uw kamer in het dak isoleren door het dak te isoleren met vaste stijve isolatieplaten tussen de dakspanten. Planken moeten op de juiste breedte worden gesneden, zodat ze precies tussen de spanten passen. Ze kunnen dan worden afgedekt met geïsoleerde gipsplaat. Evenzo moeten muren in de dakruimte en rond dakkapellen ook worden geïsoleerd met stijve isolatieplaten. Zorg in alle gevallen voor voldoende ventilatie van de spanten.

Dekenisolatie

Dekenisolatie (ook wel Mattenisolatie genoemd)

Deze isolatie is verkrijgbaar als eenvoudige rollen van verschillende dikte en breedte of rollen vilt, steen, glas of minerale vezels. Als de toegang gemakkelijk is en uw zolderbalken regelmatig zijn, kunt u rollen dekenisolatie gebruiken. De eerste laag wordt tussen de balken gelegd – de horizontale balken die de vloer van de zolder vormen – en vervolgens wordt een andere laag haaks gelegd om de balken te bedekken en de isolatie tot de vereiste diepte (270 mm) te maken. Dit kan worden gedaan door iemand die bekwaam is in doe-het-zelf of een professionele installateur.

Isolatie van glasgesteente en minerale wol

De meest voorkomende soorten isolatie in huis worden voornamelijk gemaakt van glas of gesteente dat bij temperaturen van meer dan 1000 ° C is omgesmolten en tot fijne strengen wol is gesponnen. Er wordt ook een bindmiddel toegevoegd om de strengen bij elkaar te houden. Deze strengen wol worden vervolgens in de rollen gevormd om tussen plafondbalken te passen. Het meest populaire en meest gebruikte isolatiemateriaal ter wereld, glaswol is gemaakt van gerecyclede glazen flessen, dus het is ultra-milieuvriendelijk. Het is gemakkelijk te hanteren en te installeren en het is de meest kosteneffectieve isolatie die er is. Steenwolisolatie is een steviger materiaal dan glaswol en is dus geschikt voor situaties waarin het materiaal kan worden samengedrukt. Steen minerale wol is een zeer effectieve brandveiligheidsmaatregel omdat het veerkrachtig is tegen hitte en vuur.

Losse vulisolatie

Als uw zolder moeilijk toegankelijk is, kunt u door een professional opgeblazen isolatie laten installeren in de openingen tussen de balken, zij zullen gespecialiseerde apparatuur gebruiken om los, brandvertragend isolatiemateriaal te blazen, zoals cellulosevezels, minerale steenwol, kurkkorrels of zelfs gerecyclede krant in het hok. Losse isolatie werkt goed in ontoegankelijke ruimtes en voor bijvullen.

Losse vulisolatie

 

Structurele geïsoleerde panelen

Structureel geïsoleerde panelen zijn geprefabriceerde panelen die kunnen worden gebruikt in daken. Ze bieden uitstekende isolatie in vergelijking met traditionele methoden. Ze bestaan ​​meestal uit panelen van 10 cm – 20 cm dik die zijn gemaakt om in een fabriek te passen en vervolgens naar de locatie worden verzonden en in verschillende maten kunnen worden gemaakt. Structureel geïsoleerde panelen zouden idealiter worden gebruikt in nieuwbouwwoningen.

Soorten dak- en zolderisolatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven