De ultieme gids voor dak- en zolderisolatie

dak- en zolderisolatie

Waarom is zolderisolatie nodig?

In niet-geïsoleerde woningen komt een kwart van de warmteverlies via het dak naar buiten. Dus passende isolatie in uw zolder, zolder of dakruimte is een geweldige manier om de gezelligheidsfactor van uw huis te verbeteren. En er is nog meer goed nieuws: het gaat meer dan 40 jaar mee en moet zichzelf vele malen terugbetalen in besparingen op de energierekening, aangezien de kosten van zolderisolatie relatief laag zijn.

Wat is zolderisolatie?

Loftisolatie is een materiaalbarrière in uw dakruimte. Het kan ofwel tussen de balken (de horizontale balken langs de vloer van uw zolder) of de spanten (de schuine balken die het dak ondersteunen) worden gelegd.

Hoe dan ook, het vertraagt ​​de warmteoverdracht tussen uw woonruimte en de buitenwereld, waardoor het in de winter een warmer huis en in de zomer een koeler huis creëert. Isolatie tussen de balken houdt de warmte in uw leefruimte eronder en creëert een koude loft, terwijl isolatie in de spanten u ook in de dakruimte houdt.

loaf

Andere voordelen van dakisolatie zijn onder meer:

• Lagere stookkosten.
• Vermindering van de ecologische voetafdruk van uw huis.
• Verbetering van de energie-efficiëntiebeoordeling.
• Verhogen van de waarde van uw huis.

Loftisolatie voor een gemiddelde halfvrijstaande woning met 3 slaapkamers en centrale verwarming op gas kan beginnen bij ongeveer £ 50 voor doe-het-zelf-installatie en het kan minder dan een jaar duren om zichzelf terug te verdienen dankzij lagere energierekeningen.

Kan ik mijn hok zelf isoleren?

Het is mogelijk (in feite vrij eenvoudig) om zelf dakisolatie aan te brengen, zolang:
• Het is gemakkelijk om in uw dakruimte te komen.
• Er zijn geen vochtige of condensatieproblemen.
• Uw zolderbalken zijn regelmatig uit elkaar geplaatst.
• U probeert geen plat dak te isoleren.

Voor iets ingewikkelder dan dit, moet je een ervaren doe-het-zelver zijn of een professionele installateur inschakelen die weet hoe je een loft op de meest geschikte en effectieve manier kunt isoleren.
Platte daken moeten altijd worden geïsoleerd door een professional, en als de ruimte vochtig is, moet u dat oplossen voordat u met zolderisolatiewerkzaamheden begint.

Als u in een oud huis woont, of een huis dat is gebouwd met lokale traditionele steen of andere materialen, zorg er dan voor dat u de juiste isolatiematerialen en -methodes gebruikt. Anders kan uw huis mogelijk niet in staat zijn om warmte vast te houden of droog te blijven zoals het bedoeld is. Het is zelfs het beste om lokale ambachtslieden te raadplegen of in dienst te nemen die zijn opgeleid in de relevante technieken.

De ultieme gids voor dak- en zolderisolatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven